Hva er Kolstad Design?


Kolstad Design of Norway er merket jeg setter på klærne jeg designer.

Jeg studerer Søm og Design på Folkeuniversitet Øst i Nydalen, Oslo. Søm og Design er et årsstudium som tar for seg hvordan klær kan designes, lage kolleksjoner og hvordan arbeidet bør presenteres. Studiet inneholder også mønsterkonstuksjon og forståelse av hvordan en kan gå fram når et plagg skal lages. I tillegg er det mye fokus på selve sømarbeidet. 

Høsten 2016 startet jeg på et ingeniørstudie i Trondheim. Våren 2018 fikk jeg lyst til å gjøre noe annet. «Hvorfor ikke lære deg å sy?» Alle har jo på seg klær nestenhele tiden. I hvert fall i Norge! Det finnes et stort marked for klær! Jeg syr både klær til fine anledninger og hverdags. Jeg legger vekt på at produktene skal vær praktiske og skal brukes mer enn én gang. Av hensyn til både miljøet og ikke minst lommeboka! I tillegg blir det noen produkter jeg lager bare fordi det er gøy.

Jeg er 21 år og startet altså på dette studiet høsten 2018, og skal være ferdig våren 2019. Her kommer jeg til å skrive om studiet (kanskje du har vurdert dette studiet og lurer på hvordan det er?), dele noen tips og triks (som jeg finner på veien) og vise fram arbeidene mine.

-Åshild Kolstad

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites