Hvordan stoppe sokker

På tur ut døra for å rekke trening. Skal bare ta på meg ullsokkene og skoene før jeg løper til bussen. Det er da jeg innser at det hull i sokkene. Fack!

 

hull på hælen

Det er irriterende når ullsokken/lesten/luggen har fått hull. Den er jo i ellers fin stand og fult brukelig. Nå skal jeg forklare hvordan den kan repareres.

  • Begynn et stykke utenfor hullet i sokken. Før nålen, med passende tråd, over og under maskene i sokken, slik at området rundt sokken bli forsterket i tillegg til at hullet blir «borte».
  •  
  • Gjør dette et stykke forbi hullet.
  • Nå skal nålen føres, over og under, de trådene som du akkurat har lagd. Slik at det blir et vevd mønster. Dette skal gjøres over hele, til du er tilbake der du først startet.
  • Legg merke til at jeg lar det være en liten løkke i hver ende. Dette er fordi at sokken ikke skal «krympe». For å få vekk disse løkkene, drar jeg i sokken når jeg er ferdig med boten.
Start et stykke før hullet med å sy fram og tilbake. Sy et stykke ut på sidene også.
Da var det bare å sy fram og tilbake, over og under.
Sånn! Da har jeg fått dekt hullet og området rundt. Nå syr jeg på tvers av trådene jeg sydde i sted. Fremdeles over under.
Over og under, slik at det blir sånn som en julekurv i papir.
Nesten ferdig! NB: legg merke til at jeg lager en løkke for hver gang nålen skifter retning.
Etter å ha klipt av tråden. Drar jeg i sokken slik at løkkene forsvinner.
Sokken er hel igjen, og det er bare å løpe ut døra!

Det samme prinsippet for stopping kan også brukes for hull i andre plagg, for eksempel t-skjorter, som er laget av vevet materiale. Da anbefaler jeg å bruke en tråd som er på samme størrelse som trådene i materialet plagget er laget av.

Legg igjen kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites