Hvem er min målgruppe?

I den oppgaven vi starter på starter på nå skal vi designe en minikolleksjon som inneholde 5 overdeler. Disse skal designes til en målgruppe med et bestemt bruksområde. Et av kravene er at de skal ha sammenbygde ermer. Vi skal også sy opp en en av overdelene. Jeg lagde og sendte ut en spørreundersøkelse for noen dager siden og har lagd målgruppa mi ut i fra det, og har sørget for å plasser meg selv midt i den, slik at jeg lager en overdel jeg har lyst til å bruke.

Kundegruppen min bryr seg ikke om fashion-fashion. Hvis de kommer over «De beste Oscar-outfittene 2019» når de scroller på VG, klikker de seg kanskjeinn og blar igjennom noen av kjolene for så å scrolle videre. De googler ikke Met-galla eller Spelemannsprisen for å se hvem som hadde på seg hva.

Jeg velger å rette meg mot de som har høyere utdanning fordi de ofte ikke har et jobbantrekk som for eksempel en kokk eller prosessoperatør. Slik at min målgruppe har flere timer om dagen til å bruke klær fra Kolstad Design. I tillegg er lønna gjennomsnitlig høyere høyere hos de med høyere utdanning, noe som er viktig for bedriften da flere oppgir at de er opptatt av miljø og bærekraft.

 

Deres største inspirasjonskilde er venner, mennesker de møter og instagram. Altså noen de er tungt eksponert av.

 

Brukeren min er nettopp ferdig med utdanningen sin og befinner seg i alderen 25-32 år. Hun er flyttet til en ny by og bor i en hybelleilighet. Der er det altså begrenset med plass, slik at det er viktig med en allsidig garderobe. Hun mener selv at hun er opptatt av miljø og arbeiders rettigheter, samtidig som hun handler på H&M, Zara og Carlings. Til vanlig bruker hun joggesko eller sneakers. Hun er opptatt av å tilføre fuktighet til hud, hår og lepper. Ellers liker hun å fremheve bryna og øynene.

De fleste oppgir at de bruker mellom 0 – 5000 kr på klær pr. år, men nesten like stor andel bruker 5 000 -10 000 kr pr. år. Det er viktig å nevne at fleste parten av dem som har svart er studenter. Jeg ønsker å rette meg mot 5000 -10 000. Usikker på hvor bevisste de er av kvalitet og opphav på plagg. Jeg antar at de fleste bruker mer en det de tror selv.

Nå er hun på et sted i livet der ting går enda fortere enn før. Overskudd er det lite av. Etter jobb drar hun direkte på treningssenter for å rekke en gruppetime sammen med en kollega som hun håper det blir mange vinkvelder med fremover. På vei hjem hører hun på podcastene 198 land eller Tusvik og Tønne, som fremdeles er på øret mens middagen lages og blir skrudd av når middagen er klar, til fordel for en ny episode av Game of Thrones.

Kundegruppen min er opptatt av at de selv ser bra ut i antrekket samtidig som det er praktisk og komfortable. For eksempel at det er tilpasset været og lett å justere/regulere temperaturen. De kler på seg det de synes er behagelig å bruke i tillegg til dagens aktivitet. For eksempel hvis en planlegger trening rett etter skolen/studiet, gidder de ikke å skifte mer enn nødvendig. De tar trygge valg og eksprimenter lite. De ønsker plagg som kan styles opp og ned, og trenger at noen forteller dem hvordan. De ønsker rene enkle og noen spennende snitt.

I helgene er det digg å bare slappe av, gå en tur i marka, gå på kaffe og se etter skatter på Fretex. Men den turen i helgene blir sjeldent så mye av som i tankene. Denne helga planlegger hun turen til Hellas sammen med squaden fra studiet. Det er litt vanskelig å finne noe som passer alle, men det er blitt bestemt at gjengen skal bo på hotell. Det er også bestilt leiebil slik at de kan kjøre til stranda og til den turstien. «Hva het den igjen?». Siden leiebilen er golf, har alle blitt bedt om å pakke smart. «Det er vanskelig å ikke pakke for mye, spesielt undertøy, men den toppen som ikke krøller skal definitivt vær med!»

 

 

 

Legg igjen kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites