Minikolleksjon, prøving og planlegging

Her er designet mitt for minikolleksjonsoppgaven på skolen! Bare å bla i bildene over. Temaet er sammenbygde ermer, det betyr at ermet går inn på forstykket/bakstykket (bolen), eller at bolen går ut på ermet. Vi skal bruke jersey-stoff, altså et strikket materiale (og ikke vevd). Da har jeg konstruert en grunnform uten innsnitt etter undervisningen på skolen. Denne grunnformen har jeg sydd opp i et kjipt stoff og modelert i ermet, for å sjekke om den passer. Jeg måtte gjøre noen justeringer i ermkulen, sånn som man ofte må.

Til oppgaven har jeg valgt et materiale med ekstra stretch i viskose. Siden materialet jeg skal sy i har mer stretch enn grunnformen, har jeg gjort mønsteret mindre i bredden. Videre endret jeg mønsteret ved å klippe av deler fra bolen og teipe på ermet. Deretter sydde jeg opp prøvelappen for å se hva som funket og ikke.

Mønsteret til første prøvelapp inneholder forstykke og bakstykke (begge skal leges mot brett) og et erme (skal klippes to av). Denne har en søm som starter inne ved nakken og stopper midt på overarmen.

Balansen på ermehullet på toppen av skulderen er ikkeeksisterende, noe jeg da måtte endre. I tillegg er sømmen på toppen av skulderen veldig forstyrrende og er ikke nødvendig. Men denne endringen ga meg hodebry. Nedenfor er et blide av prøvelapp nummer 2 og mønsterdelene til prøvelapp nummer 2.

Nå tenker jeg at jeg er ferdig med prøving og feiling og er klar til å klippe ut mønsterdelene i det stoffet jeg tenker å bruke og at det går raskt å sy opp genseren. Planlegging ta mye tid!

2 Comments

Legg igjen kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites